רוב הנשים כבר הבינו את כוחן של הגבות, לצמד השעיר שמעל עינינו יש תפקיד חשוב לא רק מבחינה ביולוגית, אלא יש לו את היכולת לשנות לחלוטין את מראה הפנים שלנו ולהקנות לנו מראה רענן ורך יותר.
אז מצד אחד האופנה משתנה ומידיי כעשור צורת הגבות משתנה יחד איתה, (שימו לב כיצד הגענו מגבות מרוטות ודקיקות בשנות ה-2000 לגבות עבות ומלאות המאפיינות את השנים האחרונות) ומהצד השני נשים מחפשות פתרונות קבועים שיאפשרו להן לשפר את מראה הפנים שלהן ולשמור עליו 24/7 ללא תלות באיפור יומיומי. אז כמו שאומרים ״מה שלא עושה הטבע, יעשה הצבע״.
נשים שמאסו להתעסק באיפור הגבות שלהן מדיי בוקר, ומעוניינות בפתרון ארוך טווח שיאפשר להן לשמר את מראה גבות מלא בכל רגענתון פונות לאיפור הקבוע. אחת מהשיטות המבוקשות ביותר היא המיקרובליידינג.
מה זה שיטת המיקרובליידינג
מיקרובליידינג היא שיטת עבודה בה מציירים שערות דקיקות המדמות את המראה של השערות בגבה. בשיטה זו מתבצעת החדרה של פיגמנט צבע החודר אל שכבת העור העליונה (אפידרמיס) באמצעות עט מיוחדת המצויידת במחטים קטנטנים.
המיקרובליידינג היא בעצם שיטת השערה המקורית המבוססת על ציור של שערות. ההבדל היחיד בין השניים הוא המכשיר שבעזרתו מתבצע התהליך. המיקרובליידינג זו עבודה ידנית שבה מציירים את המסגרת של הגבה בעזרת עיפרון סימון ולאחר מכן מתחילים למלא אותה בעזרת שערות דקיקות. שיטת השערה היא בדיוק אותה טכניקה רק שהיא מתבצעת בעזרת מכשור חשמלי. הטיפול אורך כשעה עד שעה וחצי.
כמה עולה לעשות מיקרובליידינג
עלות טיפול מיקרובליידינג נעה בין 1,200-3,500 ש״ח והוא מתבצע בשני שלבים נפרדים.
מחיר טיפול מיקרובליידינג משתנה בהתאם לאזור הטיפול בארץ ורמת המקצועיות והניסיון של מעצבת הגבות. באופן כללי ניתן לומר כי טווח המחירים הגבוה הוא במרכז הארץ.
ככל שמעצבת הגבות משקיעה יותר בלמידה והתמקצעות, כך המחיר יעלה בהתאם. הסיבה לכך היא כי קורסים והשתלמויות מקצועיות רבות נעשות בחו״ל וההוצאה הכלכלית היא גבוהה, לכן על מנת שמעצבת הגבות תוכל להעניק ללקוחותיה את הטיפול המקצועי והמתקדם ביותר עליה לגלם במחיר את עלויות הלימוד שלה.
תהליך עיצוב הגבות בשיטת מיקרובליידינג
השלב הראשון בתהליך המיקרובליידינג מתחיל בבחינת המצב הקיים, בוחנים האם יש צורך במילוי קרחות, עיצוב צורה, תיקון אסימטריה וכו׳. לאחר מכן מתבצע תאום ציפיות מול הלקוחה על מנת להבין מה מטרותיה העיקריות מהטיפול.
ראשית יש למלא הצהרת בריאות על מנת שמעצבת הגבות תוכל להתאים למטופלת את הטיפול המתאים ביותר. במקרים של מחלות כרוניות או טיפול תרופתי יש להיוועץ עם רופא בלבד. מעצבות גבות מקצועיות לא יסכימו לטפל במטופלים עם מחלות רקע ללא אישור רפואי.
לנשים בהריון מומלץ מאוד להימנע מטיפול מיקרובליידינג, הטיפול כולל פציעה של העור וקיים סיכון, גם אם הקלוש ביותר להתפתחות של תגובה אלרגית או זיהום אשר ידרשו טיפול תרופתי. סיבה נוספת היא חוסר באיזון הורמונלי, דבר היכול לפגוע בתוצאה הסופית.
בשלב השני מתבצעת מדידה של הגבות הטבעיות, המדידה מאפשרת סימון מדויק של המיקום בו הגבות מתחילות ומסתיימות, כאשר האידיאל הוא גבה המתחילה מעל זווית העין הפנימית ומסתיימת בזווית אלכסונית אל האף. מבנה גבה אידיאלי, היא גבה שרוחבה שווה מתחילתה ועד לנקודה הגבוהה ביותר (בדרך כלל מעל האישון) ומשם היא הולכת ונעשית דקה יותר. התהליך יכול לקחת קצת זמן, אז תרגישי חופשיה להסתכל על ציור קיר או תמונה שיש בקליניקה.
בשלב השלישי מציירים בעזרת עיפרון סימון את צורת הגבות החדשה, ברוב הפעמים ללקוחות נורא קשה להתחבר למראה הגבות המצויר והן אינן מצליחות לדמיין את התוצאה הסופית. הדבר החשוב הוא להתייחס רק לצורת הגבות המצוירת. בחנו האם צורת הגבות מתאימה למבנה הפנים שלכן והאם היא לשביעות רצונכן.
בשלב הרביעי מתבצעת הכנת הדיו, חשוב מאוד שהפיגמנט יהיה בגוון תואם על מנת לא ליצור גבות כהות מדיי בייחס לצבע שערות הגבה וגוון העור. על מעצבת הגבות לקחת בחשבון כי הפיגמנט דוהה עם הזמן ועלול לשנות את צבעו, זאת גם הסיבה לחשיבות הרבה בשימוש בפיגמנטים באיכות גבוהה, על מנת למנוע שינויים קיצוניים בצבע הפיגמנט שעלול להביא לתוצאות מאוד לא מחמיאות בהמשך.
לאחר מכן המיקרובליידינג מתבצע בכמה מעברים, כאשר כל מעבר נועד לבחון את התוצאה ולבצע תיקון ושיפור של התוצאה. ברוב המקרים יתבצעו בין שניים לשלושה מעברים בהם מתבצע חיזוק הפיגמנט, הוספת שיערות חדשות במקומות חסרים והשלמת הצורה הסופית.
הכנות לקראת טיפול מיקרובליידינג
ישנם כמה דגשים שחשוב להקפיד עליהם לפני ביצוע טיפול מיקרובליידינג:
- לא לעשות גבות וליצור צורה חדשה כשבוע לפני הטיפול
- להימנע משיזוף טבעי או מלאכותי אשר יפגע בחדירת הפיגמנט
- להימנע מאלכוהול ביום הטיפול
- להימנע מטיפולי פנים כשבועיים לפני הטיפול
- להימנע מתרופות או תכשירים המכילים רטינול או נגזרת של ויטמין A כחודש לפני הטיפול
- לא להתאמן ביום הטיפול
- להימנע מתרופות מדללי דם יום לפני הטיפול
לסיכום יש להימנע מכל פעילות המעודדת גירוי, נפיחות ואדמומיות של העור. בנוסף, חשוב מאוד להימנע מכל פעולה הגורמת לחידוש של תאי עור חדשים.
התאמת גוון הצבע הנכון לכל מטופלת
חשוב מאוד לבצע התאמה מושלמת של הגוונים לצבע השיער הטבעי של כל מטופלת. באופן כללי תורת הצבעים מתחלקת ל- 2:
- גוונים חמים: גוונים המבוססים על אדום, צהוב וכתום
- גוונים קרים: מבוססים על כחול וסגול
באיפור קבוע לגבות נהוג להשתמש בגוונים החמים.
לעיתים ניתן להבחין כי בשימוש בפיגמנט עם גוון חם עם הזמן מתקבל גוון אדמדם. זה קורה בעקבות תהליך חילוף התאים הטבעי של העור שמתרחש כל 28-31 יום. מאחר וכל פיגמנט מורכב מכמה צבעים העור שלנו ״זורק״ החוצה חלק מהצבעים, הצבע האדום הוא הצבע הדומיננטי שלרוב נזרק אחרון ולכן מתקבל גוון אדמדם לגבות. תופעה זו אינה מחייבת והופעתה תלויה באורח החיים של המטופלת ובסוג העור.
אתגר נוסף בהתאמה של פיגמנט נכון הוא לקוחות בעלות גוון עור כהה, עור כהה מקנה מראה אפור לשערות הגבה המצוירות. כדי למנוע גוון אפור יש להשתמש במנטרל צבע המוכר גם בשם ״אנטי גריי״, מדובר בצבע כתום המוחדר אל תרכובת הפיגמנט ומטרתו לנטרל כהויות ולהקנות צבע חום ורך לגבות. באופן כללי מטפלות שעברו קורס מיקרובליידינג מקצועי, צריכות לדעת בדיוק כיצד לבצע התאמה נכונה לפגמנט העור.
לאחר התאמת הגוון הנכון למטופלת מתחילים בציור השערות והחדרת הפיגמנט אל תוך העור בצורת משיכות על ידי עט המיקרובליידינג.
בסיום הטיפול הגוון המתקבל לרוב יראה כהה ופחות טבעי, מצב זה יסתדר בתקופת ההחלמה בה הגוון הקבוע מתאזן ומתקבע סופית לאחר כ- 7 ימים מיום הטיפול.
לאחר כחודש וחצי מהטיפול הראשון מתבצע טיפול נוסף, מטרתו של הטיפול השני הוא לבצע תיקונים נוספים במידת צורך וחיזוק הגוון במנת פיגמנט נוספת.
תמונות של מיקרובליידינג (שיטת השערה)
החלמה מטיפול מיקרובליידינג
נשים רבות מדווחת על תחושת גרד מציקה בימים הראשונים שלאחר הטיפול, חשוב להבהיר כי תחושה זו היא נורמלית לחלוטין. פציעה מבוקרת בעור יחד עם החדרת הפיגמנט עלולה ליצור קילוף של העור ותחושת גרד ואדמומיות. מומלץ להימנע מגירוד האזור. במקרים של תחושת גירוד בלתי נסבלת יש לפנות לרופא עור להתייעצות והמשך טיפול.
כמו כן חשוב להקפיד:
- להימנע ממריחה של קרמים למשך שבועיים
- להימנע מהרטבת האזור למשך יומיים ולאחר מכן להימנע משטיפה של האזור בסבון
- לא להיכנס לבריכות
- להימנע מחשיפה לשמש
- להימנע מפעילות גופנית מאומצת
כמה זמן מחזיק מיקרובליידינג
טיפול מיקרובליידינג מחזיק בין שנה עד שנתיים, תלוי בסוג העור של המטופלת ובאורח החיים שלה. חשיפה מרובה לשמש, טיפולים קוסמטיים ושימוש בתכשירים המעודדים חילוף של התאים, מקצרים את אורך חיי הפיגמנט.
גם סוג העור משחק תפקיד משמעותי בנושא, ככל שהעור שומני יותר כך הפרשת הפיגמנט החוצה מתרחשת בתדירות גבוהה יותר והתוצאה נשמרת לזמן קצר יותר.
למי מתאים מיקרובליידינג?
טיפול המיקרובליידינג מיועד לאנשים שאיבדו את שערם כתוצאה ממחלה או מסיבות גנטיות. נשים הסובלות מצמיחה דלילה ונשים שאינן רוצות להתאפר מדי בוקר על מנת לשפר את הצורה והצבע של הגבות שלהן.
השיטה מאפשרת שליטה מלאה בצבע, אורך ובצורת הגבות. התוצאה שמתקבלת בשיטה זו היא טבעית לחלוטין, עד כדי כך שזה הופך להיות קשה מאוד לזהות כי השיערות אינן אמיתיות.
מה עדיף מיקרובליידינג או שיטת השערה?
למרות שמדובר באותו הטיפול צורת העבודה שונה. שיטת העבודה אינה נתונה לשיקול דעתה של המטופלת אלא לשיטת עבודתה של מעצבת הגבות.
באופן כללי ניתן לומר כי צורת פיזור הפיגמנט היא שונה בין שני השיטות, שיטת השיערה מתבצעת על ידי מכשור חשמלי, כאשר המחט המחוברת אליו נכנסת לעור ודוקרת אותו בצורת נקודות, בעוד מיקרובליידינג נעשה באופן ידני בעזר עט מיוחדת עליה מורכבת להב דקיקה ועיצוב הגבות נעשה על ידי שריטות של העור. יש שיגידו כי שיטת השערה החשמלית יוצרת מראה מודגש יותר ומעט פחות טבעי מאשר השיטה הידנית.
צורת פיזור הפיגמנט של המכשור החשמלי מאפשרת לבצע את השיטה גם בקרב נשים עם עור שומני או עור תפוזי (שומני מאוד עם נקבוביות פתוחות). לעור שומני מומלץ מאוד לבצע שילוב של שתי השיטות, שיטה ידנית ושיטה חשמלית. לרוב מתבצעת שיטת מיקרובליידינג יחד עם שיטת הפודרה, הקרויה גם השיטה המשולבת.
האם מיקרובליידינג הוא קעקוע?
באופן כללי ניתן לומר כי מיקרובליידינג הוא ורסיה של קעקוע זמני, אך הוא אינו קעקוע.
בעוד שקעקועים חודרים אל השכבה העמוקה של העור, המיקרובליידינג חודר רק את שכבת העור החיצונית. זאת גם הסיבה לכך שהקעקוע ניתן להסרה רק על ידי אמצעים ייעודיים) ואילו מיקרובליידינג דוהה ונעלם לחלוטין עד כשלוש שנים מיום הטיפול.
טיפול מיקרובליידינג לא דורש חדירה עמוקה אל העור ומתבצע ללא מכשור חשמלי כלל. זאת גם הסיבה שאין שום מניעה מבחינה הלכתית לבצע את טיפול המיקרובליידינג והשיטה מתאימה לנשים דתיות אשר רוצות לשפר את מראה הגבות שלהן.
האם מיקרובליידינג כואב?
הטיפול לא נעים, בכל זאת מדובר בפציעה של עור, אומנם פציעה שטחית אשר חודרת רק את השכבה העליונה של העור אך עדיין זהו לא תהליך מהנה במיוחד. למרות זאת, יש שיגידו כי התהליך כואב פחות ממריטה של גבות בפינצטה, כך שרמת הכאב תלויה מאוד בסף הכאב של המטופלת.
למרות שקיימת אפשרות לבצע אלחוש מקומי בתחילת התהליך, מעצבות גבות מנוסות יעדיפו לוותר על כך. הסיבה העיקרית היא שספיגת החומר בעור גורמת לעור להתנפח, דבר המקשה על התהליך ואף עלול לפגוע בתוצאה הסופית. קחו בחשבון כי ייתכן ותצטרכו לסבול קצת על מנת לקבל את התוצאה המושלמת עבורכן.
אך אל תתנו לקצת כאב להפחיד אתכן, מאחר ובין השלבים של התהליך מתבצעת מריחה של חומר מאלחש אשר חודר ישירות אל תוך העור הפצוע ומקל על התחושה באופן מיידי מבלי לגרום לתפיחה של העור.
חסרונות וסיכונים בשיטת מיקרובליידינג
החסרונות העיקריים בשיטת המיקרובליידינג הם עבודה לא מקצועית של מעצבת הגבות ואורח חיים שאינו מאפשר שימור של התוצאה לאורך זמן. כמו כן, עבודה בתנאים לא סטריליים עלולה לגרום לזיהום בעור ואף לצילוק של הגבות.
באופן כללי כל החומרים אינם מאושרים במשרד הבריאות, אך אין זה אומר כי החומרים מסוכנים. משרד הבריאות אינו מכיר בתחום האיפור הקבוע כמקצוע ולכן לא רואה צורך בהסדרת האישורים עבור החומרים. החומרים מיוצרים במעבדות פרטיות עם בקרת איכות גבוהה ובדיקות מעבדה פרטיות המבטיחות מוצרים בטיחותיים. בחרו במקומות המקפידים על שימוש בחומרים האיכותיים ביותר.
חשוב להדגיש כי תגובה אלרגית לחומרי הטיפול אינה בהכרח קשורה לאיכות ובטיחות החומרים. יש לציין בפני מעצבת הגבות במידה וידוע על רגישות לחומר כלשהו.
וודאו כי כי המכשור ושטח העבודה סטריליים, מחטים חד פעמיות הנפתחות לראשונה וכי העבודה נעשית בכפפות. בדקו המלצות בפייסבוק ובגוגל אודות העסק, במידה וניתן דברו עם מטופלות שעברו טיפול.
הקפידו כי התמונות המוצגות אינן מרוטשות ומראות את המציאות כפי שהיא. תמונות מוחלקות מדיי או מטושטשות בהן לא ניתן לראות את נקבוביות העור הן סימן לתמונות מעובדות שאינן משקפות את המציאות.