איך לבחור מוצרי איפור שלא ישפיעו על העור שלך?

השימוש באיפור הוא בחירה אישית וכזו שמגיעה עם מערכת האתגרים שלה. הבעיה הנפוצה ביותר איתה מתמודדים אנשים רבים היא רגישות העור, פצעים בעור, אדמומיות ואפילו נפיחות או חלילה זיהום כמו דלקות עיניים במקרים מסוימים. אז, איך בוחרים איפור איכותי?

אם אתם בעלי עור רגיש, יכול להיות קשה למצוא מוצרי איפור שלא יגרמו לגירוי או פצעונים. כשזה מגיע לאיפור, יש כל כך הרבה אפשרויות, עד שיכול להיות ממש קשה להחליט אילו מסוגי האיפור בטוחים לעור שלכם. במילים פשוטות, חשוב לבחור במוצרי איפור שלא יפגעו בעור ויגרמו לכם להיראות טוב. אלו לא יצריכו ממכם את שיקום העור לאחר השימוש בהם, חלילה. כאן נכנסת לתמונה חשיבות המרכיבים. תמיד כדאי לבדוק את רשימת הרכיבים לפני קניית מוצר.

מהם המרכיבים הנפוצים במוצרי איפור?

מרכיבי המפתח במוצרי איפור הם מים, שמן ופיגמנט. פיגמנט הוא חומר הצבע שנותן לקוסמטיקה את צבעה. חומר זה יכול להיות טבעי או סינתטי. מטבע הדברים, החומרים הסינטטיים עשויים לגרום לעור רגיש לחוות גירויים ובעיות שונות. לרוב, שיקום העור נדרש לאחר השימוש במוצרים הסינטטיים, ולא הטבעיים. 

פיגמנטים טבעיים מופקים ממינרלים כמו נציץ, טיטניום דו חמצני ותחמוצות ברזל. פיגמנטים סינתטיים הם כימיקלים המשנים את הגוון כאשר הם באים במגע עם עור הגוף וכן עם אור השמש. אם יש במוצר הרבה כימיקלים קשים ומרכיבים אחרים שעלולים להזיק לעור, אז לא שווה לנסות את המוצר הזה בד"כ. 

כיצד החברה מפרסמת את המוצרים וכמה זמן יחזיק המוצר?

כדאי לבדוק עד כמה וכיצד החברה מפרסמת את המוצרים שלה. אם היא מפרסמת את מוצריה כאופציה היפו-אלרגנית, אז אתם יודעים שאכפת לה מהבטיחות שלכם והיא כנראה לא תפגע בעור שלכם עם המוצרים שלה. לא פעם, אנשים נדרשים לעבור שיקום העור לאחר שימוש במוצרים לא איכותיים, זכרו זאת.  

לבסוף, כדאי גם לשקול כמה זמן המוצר מחזיק מעמד לפני שיש צורך להחליפו. אם אתם צריכים להחליף את המוצרים לעתים קרובות כי הם מתקלקלים מהר או לא מחזיקים מעמד מספיק זמן, יש סיכוי שהמוצרים לא באמת איכותיים. מוצרי איפור לא אמורים להיזרק לפח לאחר שבוע של שימוש, גם לא שבועיים או שלושה. מוצרי איפור איכותיים יכולים להחזיק מעמד זמן רב.

אילו מוצרי איפור נחשבים לא איכותיים או מסוכנים לעור הפנים?

ישנם מוצרי קוסמטיקה רבים הנחשבים לא איכותיים או מסוכנים לעור הפנים, כאשר חלקם עשירים בכימיקלים ומזיקים לעור, בעוד שבאחרים יש מרכיבים שעלולים לגרום לאלרגיות. כדי לנסות להקל עליכם, ריכזנו כמה מהחומרים והמוצרים שפחות מומלצים לשימוש. למשל, קונסילר עם טיטניום דו חמצני, מסקרות עם אלכוהול פוליוויניל, מוצרי קוסמטיקה עם מרכיבים כמו איפור בנזואיל פרוקסיד ועוד. 

טיפולים שיכולים לעניין אותך